Tým NIWA.cz přeje všem v této nelehké době optimistickou mysl a především pevné zdraví!

HISHIKA prořezávací pila 270 - FRUIT


HISHIKA prořezávací pila 270 - fruit je určená pro milovníky a obdivovatele tradičního vzhledu japonských pil. Pila je navíc ručně vyrobena zkušenými řemeslníky, což zaručuje její vysokou kvalitu a autenticitu. Je vhodná pro profesionální použití především u řezů na ovocných stromech. HISHIKA pily jsou kombinací ruční práce a špičkových technologií. Součástí pily je krásné dřevěné pouzdro. Více

Kód produktu: HISH270FDoprava a platba

80,40 € s DPH

Skladem
pc

HISHIKA prořezávací pila 270 - fruit je určená pro milovníky a obdivovatele tradičního vzhledu japonských pil. Pila je navíc ručně vyrobena zkušenými řemeslníky, což zaručuje její vysokou kvalitu a autenticitu. Je vhodná pro profesionální použití především u řezů na ovocných stromech. HISHIKA pily jsou kombinací ruční práce a špičkových technologií. Součástí pily je krásné dřevěné pouzdro. Více

Kód produktu: HISH270FDoprava a platba

HISHIKA prořezávací pila 270 - fruit 

  • Originál japonská ruční výroba
  • Kvalitní pila pro profesionální použití 
  • Použití: řez ovocných stromů
  • Hmotnost: 165 g (bez pouzdra)
  • Celková délka: 310 mm
  • Materiál čelistí: Vysoko-uhlíková nástrojová ocel (Hitachi Yasugi steel)
  • Délka pilové čepele:  270 mm
  • Rozestup zubů: xxx mm
  • Materiál rukojeti: Přírodní tvrdé dřevo
  • Součástí pily je dřevěné pouzdro

ÚDRŽBA:

Pro maximální efektivitu nástroje, udržujte pilu v čistotě. Před uložením očistěte zuby od pilin (např. starým kartáčkem). Zaschlé rostlinné šťávy a pryskyřice dobře rozpustí např. olivový olej. Pro péči o pilový list i dřevěnou rukojeť doporučujeme originální japonský kaméliový olej. Zabraňuje korozi, konzervuje, nevysychá je přírodní a bez zápachu. Používejte pouzdro a skladujte na suchém a bezpečném místě mimo dosah dětí. Ostatní příslušenství naleznete zde: PŘÍSLUŠENSTVÍ.

POUŽITÍ:

Japonské pily jsou skvělým nástrojem, který budete mít v oblibě. Proti evropským pilám zde však existují určité rozdíly, především jde o směr řezu. Japonská pila řeže tahem, tedy směrem k sobě. Nikoli tlakem směrem od sebe. Díky tomu a unikátním zubům je čepel pily méně namáhána a řez velmi snadný a rychlý. Důmyslným zušlechtěním ocele získávají pily špičkové vlastnosti jsou však také o něco křehčí než evropské. Proto je důležité dodržovat několik jednoduchých pravidel a předejít tak jejích poškození.

POZOR!

  • Řežte lehce bez použití přehnané síly a tlaku
  • Řežte tahem k sobě, směrem od sebe pilu odlehčete.
  • Předvídejte pohyb řezané větvě, nedovolte aby větev pilu sevřela nebo zkroutila.
  • Při řezání se snažte udržet pilu v jednom směru, řežte jednoduše rovně.
  • V kritických fázích řezu, kdy může hrozit sevření, zpomalte.
  • Nepoužívejte pilu s krátkým pilovým listem na příliš velké průměry. Pravidlo zní: 1/3  max. 1/2 délky čepele je max. vhodný průměr řezané větve či kmene.
  • Používejte vhodný typ pily pro danou činnost.
  • V případě, že pilový list zlomíte či zdeformujete, není to vadou materiálu, ale nevhodným použitím! Nelze akceptovat reklamaci!

Největší předností pily HISHIKA je její ruční výroba (více o výrobních postupech ZDE), díky které má pila jedinečné vlastnosti. Tradiční vzhled kombinující dřevo a kov je navíc krásný. Každá čepel pily je zkušeným řemeslníkem kus po kuse kalena a popouštěna tak, aby byly výsledné vlastnosti pro danou pilu ty nejlepší. (Kalením se zvyšuje tvrdost ocele a popouštěním se přidává houževnatost potřebné ke správnému fungování pily. 

Špičkovou technologie doplňuje precizní drobné dorovnávání nerovností a zakřivení, které je prováděno ručně zkušeným řemeslníkem, tak důležité pro rovný řez. 

Díky precizní ruční práci, vznikají pod rukama řemeslníku HISHIKA pily profesionální kvality, na které je spoleh.