Okatsune 301
Okatsune 301
Profesionální nůžky Okatsune 301 jsou speciálně navrženy pro sklizeň zeleniny a ovoce. Zakřivená čepel o délce 25 mm umožňuje nůžkám lepší práci v těsném prostoru. A také snižuje možnost, při sklizni ovoce a zeleninu poškodit. Vhodné jsou také díky praktickému tvaru pro pletení z pedigu a jiných přírodních materiálů. Lze jimi zastřihnout proutí i velmi těsně u již hotové části. Okatsune 301 však nejsou příliš vhodné pro stříhání větších větví. Za tímto účelem můžete použít velmi oblíbené Okatsune 103. Nůžky Okatsune jsou v Japonsku nezpochybnitelným číslem 1 u profesionálních zahradníků. Což je pro tuto značku v zemi, kde se tvarování rostlin stalo uměním, velkým vyznamenáním. Více
Kód produktu: KST301Doprava a platba
454 Kč s DPH
Profesionální nůžky Okatsune 301 jsou speciálně navrženy pro sklizeň zeleniny a ovoce. Zakřivená čepel o délce 25 mm umožňuje nůžkám lepší práci v těsném prostoru. A také snižuje možnost, při sklizni ovoce a zeleninu poškodit. Vhodné jsou také díky praktickému tvaru pro pletení z pedigu a jiných přírodních materiálů. Lze jimi zastřihnout proutí i velmi těsně u již hotové části. Okatsune 301 však nejsou příliš vhodné pro stříhání větších větví. Za tímto účelem můžete použít velmi oblíbené Okatsune 103. Nůžky Okatsune jsou v Japonsku nezpochybnitelným číslem 1 u profesionálních zahradníků. Což je pro tuto značku v zemi, kde se tvarování rostlin stalo uměním, velkým vyznamenáním. Více
Kód produktu: KST301Doprava a platba
- Ostré, vždy s čistým střihem
- Jednoduchý design optimální funkčnost
- Velmi lehké a přesto obzvlášť robustní
- Sklízecí nůžky
- Celková délka: 160 mm
- Délka čepele: 25 mm
- Hmotnost: 110 g
- Tvrdost kotouče: 59 - 60 HRD (měřítko Rockwell Hardness C)
- Ocel Izumo Yasugi
Čepele těchto japonských nůžek (Saika Basami) jsou kované z nejkvalitnější oceli IZUMO YASUGI. Její tvrdost je vysoká od 59HDR do 60HDR. Ostří tak zůstává ostré po dlouhou dobu, zanechávají čistý a přesný řez a to aniž byste vynaložili mnoho úsilí. Okatsune navíc kombinuje tvrdost ocele s její speciální flexibilitou, takže čepele jsou při střihu vždy těsně u sebe, a to i při intenzivním používání.
Čepele se velmi snadno brousí brusným kamenem Okatsune 412. K dispozici je kožená pochva pro čepel.
Jak nabrousit a pečovat o zahradnické nůžky?
I ty nejlepší nůžky se jednou ztupí a musí se nabrousit. Budete-li o své nůžky dobře pečovat, zpravidla je nemusíte ani rozebírat. Budete-li je však skladovat ve vlhku, nebo často zapomínat na zahradě či dokonce je na týdny ztratíte v kompostu, pak bude nutné nůžky rozebrat a provést důkladnější údržbu. O tom ale jindy. Nyní vám popíši jak pečovat o nůžky i bez rozebírání na jednotlivé díly.
Udělejte si z údržby tohoto úžasného nástroje rituál. Pořiďte si potřebné příslušenství, mějte vše na jednom místě pěkně při ruce, ať vás to jednoduše baví. Častěji prováděná údržba navíc nezabere tolik času a především umožní, že budou nůžky pracovat na maximum. Práce vás tak bude bavit a to není vůbec málo!
Základní údržba spočívá v odstraňování nečistot v promazávání kvalitním olejem a v broušení čepelí.
Jak vybrat správně zahradní nůžky?
Na velikosti záleží! Při výběru zahradních nůžek vhodných pro střih od 1cm do 2,5cm, je důležité vybrat nejen kvalitní nástroj, ale i jejho správnou velikost. Neplatí čím větší tím lepší! Nůžky je zapotřebí zvolit s ohledem na velikost vaší ruky, je zásadní vybrat tu správnou velikost tedy délku nůžek.