Japonský plecí srpek je díky svým řezným vlastnostem velmi efektivní při pletí od kořenů či oddenků. Navíc s ním můžete řezat trávy a jiné nežádoucí rostlin. To vše je možné díky kombinaci měkkého základního železa a ušlechtilé nástrojové ocele. Spojení těchto materiálů je prováděno speciální metodou kalení a popouštění. Takto vyrobená čepel má dlouhou životnost, snadno nezlomí, ale ani neohne a přesto se nechá dobře brousit. Speciální úhel čepele vůči rukojeti zajišťuje snadné pronikání do půdy i dobré řezné vlastnosti. Tento v Evropě ne příliš známí avšak v Japonsku oblíbený nástroj je nyní k dispozici i pro vás. Vybírejte ze dvou variant, japonský plecí srpek s krátkou a dlouhou násadou. Více
Plecí japonský srpek - DLOUHÁ násada
- Originál japonský výrobek
- Srpek určený k pletí a odřezávání nežádoucích rostlin
- Materiál čepele: kombinaci měkkého základního železa a ušlechtilé nástrojové ocele. Spojení těchto materiálů je prováděno speciální metodou kalení a popouštění.
- Celková délka: 420 mm
- Délka čepele: 105 mm , Šířka čepele: 30mm, Tloušťka čepele: 2,5mm
- Délka rukojeťi: 270 mm, Průměr rukojeti: 26mm
- Hmotnost: 220 g
K údržbě je vhodné použít Kaméliový olej a brusný kámen.
Jak používat japonský plecí srpek?
Plecí srpek je určen odřezávání kořenů a oddenků ale i nadzemních částí plevelů. Čepel je tenká, ale z části vyztužená v svém hřbetu. Proto velmi jednoduše proniká do půdy a ke kořenům. Dbejte na to, abyste nástroj používali správně, tedy jen k odřezávání nežádoucích rostlin. A to tahem nástroj po povrchu a celou jeho délkou čepele. Nepoužívejte příliš velkou sílu. Mezi rukojetí a povrchem udržujte ideálně úhel 20° až 40°. Tak bude nástroj nejefektivnější a riziko jeho poškození minimální. Pozor s nástrojem nepačte a nekopejte s ním! Obzvláště u typu s dlouhou rukojetí může dojít díky páčení k nepřiměřené síle a možnému poškození nástroje v jeho nevyztužené části tedy špičce. Pro větší řeznou sílu srpek dle potřeby ostřete brusným kamenem.