Niwa.cz na Firmy.cz

Tým NIWA.cz přeje všem v této nelehké době optimistickou mysl a především pevné zdraví!

Kuchyňský nůž Motokane Paring Kurouchi 105


Originální japonské výrobky

Tento ručně kovaný nůž vyrobili zkušení mistři kováři ve slavné japonské řemeslné oblasti Tosa. Je proveden ve stylu Korouchi, pro než je charakteristický hrubý z části neopracovaný vzhled. Čepel tohoto krásného nože je vykována ze špičkové japonské Aogami ocele No.1, která obsahuje vysoký obsah uhlíku. Tvrdost je tak úctyhodných HRC 63 +/- 1. Celková délka nože je 230mm a délka čepele je 105 mm, přičemž váha je pouhých 65 g. Ostří čepele je tvořeno dvojitým úkosem, je tak vhodné pro leváky i praváky. Tento typ nože je vhodný pro detailní a drobné práce, jako je např. loupání zeleniny a ovoce. Více

Kód produktu: P00199Doprava a platba

1 380 Kč s DPH

Skladem
ks
Originální japonské výrobky

Tento ručně kovaný nůž vyrobili zkušení mistři kováři ve slavné japonské řemeslné oblasti Tosa. Je proveden ve stylu Korouchi, pro než je charakteristický hrubý z části neopracovaný vzhled. Čepel tohoto krásného nože je vykována ze špičkové japonské Aogami ocele No.1, která obsahuje vysoký obsah uhlíku. Tvrdost je tak úctyhodných HRC 63 +/- 1. Celková délka nože je 230mm a délka čepele je 105 mm, přičemž váha je pouhých 65 g. Ostří čepele je tvořeno dvojitým úkosem, je tak vhodné pro leváky i praváky. Tento typ nože je vhodný pro detailní a drobné práce, jako je např. loupání zeleniny a ovoce. Více

Kód produktu: P00199Doprava a platba

    Kuchyňský nůž Motokane Paring Kurouchi 105

    • Originál japonská tradiční výroba
    • Ručně kovaný zkušenýmy mistri kováři ze slavné  oblasti TOSA 
    • Typ nože: Loupací nůž (typu Deba) ( Více o typech japonských nožů najdete na našem blogu! )
    • Čepel: oboustranný úkos  - vhodné pro praváky i leváky
    • Materiál čepele: Hitachi Yasugi Aogami ocel No.1,  obsahuje vysoký obsah uhlíku s vrdostí  HRC 63 +/- 1
    • Celková  délka nože : 230 mm
    • Délka čepele  : 105 mm
    • Šířka čepele: 38 mm
    • Tloušťka čepele: 3 mm
    • Váha: 65g
    • Vzhled čepele: Kurouchi (více viz. níže)
    • Délka rukojeti: 110 mm
    • Tvar rukojeti: oválný (v průřezu tvar kapky)
    • Materiál rukojeti: dřevo OŘECH
    • Tento velmi kvalitní kuchyňský nůž je ideální pro detailní práci jako je loupání zeleniny a ovoce. 
    • Tento nůž je vyrobený z velmi kvalitní vysoko uhlíkové ocele, která snadno zreziví. Proto jej hned po použití osušte a ideálně čepel opatřete kaméliovým olejem. Vše pro kvalitní péči o tento nůž naleznete zde

    Co je Kurouchi? .. styl finálního povrchu. Pro někoho může sice působit nedokončeným dojmem. Avšak není tomu tak, jde totiž o tradiční kovářskou úpravu, jejímž výsledkem je rustikální povrch, který se vyznačuje hrubým, černým povrchem s drobnými zbytky ručního kování. Tato úprava je zajímavá nejen esteticky, ale také z praktického hlediska, minimalizuje totiž reaktivitu na korozi náchylnou uhlíkovou ocel. Protože Kurouchi je kovářský povrch, který využívá mnoho kováren, existují velké rozdíly v provedení i odolnosti. Ti kdo najdou zalíbení v Korouchi, obdivují drsný neuhlazený vzhled s viditelnými autentickými stopami zpracování rozžhaveného kovu mistrem kovářem. Korouchi dodává nástroji zaručenou originalitu, nelze totiž vyrobit zcela stejný. Na základě používání se bude Kurouchi povrch částečně měnit, respektive vyvíjet. Váš nástroj tak získá svoji unikátní patinu, čímž se stane uživateli ještě více osobním. 

    Pozor, tato kovářská povrchová úprava má však jen určitý stupeň odolnosti. Pokud jej chcete zachovat nepoužívejte k čištění abrazivní materiály a prostředky! 

    Niwa.cz na Firmy.cz