Kuchyňský nůž Gyuto Kiritsuke, Nashiji - 210 mm
Kuchyňský nůž Gyuto Kiritsuke, Nashiji - 210 mm
Tento kuchyňský nůž zaujme na první pohled krásným saténový matným povrchem. Jeho čepel je vyrobena ručně z vysoce kvalitní ocele Ginsan, což je nerezová ocel se skvělými řeznými vlastnostmi. Rukojeť nože je osmihranného tvaru, příjemně drží a má krásnou dřevěnou kresbou. Tento profesionální šéfkuchařský nůž nalezne využití především při krájení měkčích potravin jako například ryb, masa bez kostí, zeleniny. Více
Kód produktu: 4573200715280Doprava a platba
4 950 Kč s DPH
Tento kuchyňský nůž zaujme na první pohled krásným saténový matným povrchem. Jeho čepel je vyrobena ručně z vysoce kvalitní ocele Ginsan, což je nerezová ocel se skvělými řeznými vlastnostmi. Rukojeť nože je osmihranného tvaru, příjemně drží a má krásnou dřevěnou kresbou. Tento profesionální šéfkuchařský nůž nalezne využití především při krájení měkčích potravin jako například ryb, masa bez kostí, zeleniny. Více
Kód produktu: 4573200715280Doprava a platba
Kuchyňský nůž Gyuto Kiritsuke, Nashiji - 210 mm
- Originál japonský kuchyňský nůž
- Typ nože: Kiritsuke
- Čepel: oboustranný brus (vhodné pro léváky i praváky)
- Materiál čepele: Jádro tvoří vysoce kvalitní nerezová ocel Ginsan, která je oboustranně opatřená vrstvou z měkkého vrstvené nerezo ocele s krásným saténovým povrchem ( tento povrch umožňuje snadnější oddělování řezaných surovin od čepele)
- Tvrdost ocele: HRC kolem 60-62
- Celková délka nože : 365 mm
- Čepel
- Délka čepele: 210 mm
- Šířka čepele: cca 45 mm (základna čepele)
- Tloušťka čepele: cca 2,0 mm
- Rukojeť
- Délka: cca 140 mm
- Šířka: cca 25 mm (maximum)
- Tloušťka: cca 20 mm
- Váha: 155 g
- Materiál rukojeti: přírodní dřevo (překližka)
- Vše pro kvalitní péči o tento nůž naleznete zde
Nůž ocení milovníci japonské ruční práce! Tradičním zpracováním materiálů dodává zkušený řemeslník noži skvělou kvalitu a výtečné vlastnosti! Nůž může mít nedokonalosti, ty jsou však důkazem ruční práce! Každý kuchyňský nůž Gyuto Kiritsuke, Nashiji - 210 mm je originá,l ne jak je tomu u strojově vyráběné nože. Jelikož je nůž vyroben z přírodních materiálů, může se vzor a barva u jednotlivých kusů lišit.
Péče a návod k používání
Nerezový nůž nepotřebuje zvláštní péči. Po použití nůž ručně umyjte běžným saponátem, opláchněte horkou vodou a ihned osušte rukou. Nelze mýt v myčce nádobí ani v sušičce. Používejte pouze na potraviny, které nožem snadno proříznete. Pozor tvrdé potraviny mohou odštípnout čepel. Vyvarujte se např. říznutí do olivové pecky, kosti, skořápky humra, dřevnatých stonky nebo i kůrky parmazánu. Obzvláště špatné je krájení zmrazených potravin, protože chlad způsobí, že tvrdá ocel bude ještě křehčí.
Praktická rada: "Pokud byste to nežvýkali vlastními zuby, neřežte to!"
Co je Ginsan nerezová ocel?
Obsah 0,9~1,1% uhlíku, 13%~14,5% chrómu, HRC kolem 60-62.
Tyto nože jsou vyrobeny z oceli Silver-3 se silnou odolností proti korozi. Snadno se udržují a zachovávají ostrost. Určeno pro profesionální použití.
Typy nožů a jejich využití
Sháníte kuchyňský nůž? Důležité je vědět co od svého budoucího pomocníka očekáváte.
Jaké jsou typy a způsoby využití vám objasní tato tabulka.