ZA18 Damascus - Gyuto 210mm
ZA18 Damascus - Gyuto 210mm
Kuchyňský nůž ZA18 je skvělá novinka! Tato ocel má vysokou odolnost proti oděru a vynikající velmi trvanlivou ostrost. Nůž je korozi odolný. Rukojeť nože je ze dřeva kaštanu. Snadnou údržbou s pomocí kapky oleje, prodloužíte její i tak vynikající životnost. Ocel je laminovaná a vyznačuje se krásným mramorovým vzorem. Kuchyňský nůž typu GYUTO. Více
Kód produktu: 1698Doprava a platba
254,90 € s DPH
Kuchyňský nůž ZA18 je skvělá novinka! Tato ocel má vysokou odolnost proti oděru a vynikající velmi trvanlivou ostrost. Nůž je korozi odolný. Rukojeť nože je ze dřeva kaštanu. Snadnou údržbou s pomocí kapky oleje, prodloužíte její i tak vynikající životnost. Ocel je laminovaná a vyznačuje se krásným mramorovým vzorem. Kuchyňský nůž typu GYUTO. Více
Kód produktu: 1698Doprava a platba
- Vyrobeno v Japonsku
- Materiál čepele : ZA18 - nerezavějící ocel
- Vzhled povrchu : vzor Suminagashi (mramorový laminovaný vzor)
- Povrchová úprava čepele: Plně leštěná povrchová úprava
- Typ ostří: oboustranné
- Celková délka: 365 mm
- Délka čepele: 210 mm
- Šířka čepele: max. cca 41mm
- Tloušťka čepele: cca 2mm
- Materiál rukojeti : dřevo kaštan
- Délka rukojeti: cca 140 mm
- Šířka: cca 29 mm (maximum)
- Tloušťka: cca 23 mm
- Hmotnost: 140 g
Pozor: Nůž skvěle řeže, ale není určen na tvrdé suroviny jako např. kosti atd. (nůž můžete poškodit!)
Jako jádrová řezná ocel je použita laminovaná nerezová ocel ZA18, která je považována za nerezovou ocel nejvyšší třídy. Ocel ZA18 má vysokou tvrdost a vynikající odolnost proti opotřebení (ostrost vydrží po dlouhou dobu).
Typ japonského nože Gyuto
Gyuto se doslovně překládá jako 'Kravská čepel' a jak název napovídá, tento nůž byl původně používán pro zpracovávání velkých kusů často hovězího masa. Díky jeho skvělé konstrukci se však z něj stal všestranný pomocník v kuchyni. Dá se říci, že Gyuto je japonskou verzí západního šéf kuchařského nože. Gyuto je nůž s délkou čepele od 180 – 300mm. Jeho čepel je dostatečně vysoká pro oporu prstů při krájení, je poměrně tenká a velmi ostrá. Díky svému tvaru, kdy se hřbet čepele a ostří postupně zužuje do špičky, lze provádět řadu technik řezání. Mírně zakřivená hrana ostří umožnuje krájení i houpavým pohybem. Pro detailní řezání se zase skvěle hodí úzká špička. Své uplatnění tak nalézá nejen při krájení masa, ale také ovoce, zeleniny, ryb či bylinek.
Typy nožů a jejich využití
Sháníte kuchyňský nůž? Důležité je vědět co od svého budoucího pomocníka očekáváte.
Jaké jsou typy a způsoby využití vám objasní tato tabulka.