Tým NIWA.cz přeje všem v této nelehké době optimistickou mysl a především pevné zdraví!

Kuchyňský nůž Shigehiro Santoku 170mm - damaškový vzor


Originální japonské výrobky

Tento kuchyňský nůž zaujme na první pohled krásným damaškovým vzorem. Jeho čepel je vyrobena z vysoce kvalitní nerezové ocele VG-10. Nádherný damaškový vzor na povrchu čepele, který vypadá jako rozpitý inkoust vzniká tradičními metodami rukama kováře Shigehiro. Kuchyňský nůž Shigehiro v sobě spojuje nejen ostrost a odolnost proti otěru, ale i krásu, ... není nože stejného vzoru. Tento všestranný kuchyňský nůž typu Santoku, nalezne využití především při krájení zeleniny, masa a ryb.b. Více

Kód produktu: P00234Doprava a platba

183,20 € s DPH

Skladem
pc
Originální japonské výrobky

Tento kuchyňský nůž zaujme na první pohled krásným damaškovým vzorem. Jeho čepel je vyrobena z vysoce kvalitní nerezové ocele VG-10. Nádherný damaškový vzor na povrchu čepele, který vypadá jako rozpitý inkoust vzniká tradičními metodami rukama kováře Shigehiro. Kuchyňský nůž Shigehiro v sobě spojuje nejen ostrost a odolnost proti otěru, ale i krásu, ... není nože stejného vzoru. Tento všestranný kuchyňský nůž typu Santoku, nalezne využití především při krájení zeleniny, masa a ryb.b. Více

Kód produktu: P00234Doprava a platba

  • Originál japonský kuchyňský nůž
  • Typ nože: Santoku  (univerzální typ vhodný především pro krájení zeleniny, ale také masa, ryb)
  • Čepel: oboustranný úkos 
  • Materiál čepele: Jádro tvoří vysoce kvalitní nerezová ocel VG-10, která je oboustranně opatřená vrstvou z měkké vrstvené nerez ocele s  krásným a jedinečným damaškovým vzorem
  • Nerezová ocel nepodléhá korozi, péče o nůž je tak méně náročná.
  • Celková  délka nože : 290 mm
  • Váha: 134g
  • Délka čepele: 170 mm
  • Max. šířka čepele: 47 mm 
  • Tloušťka čepele: cca 2,5 mm 
  • Rukojeť: Délka cca 120 mm, Šířka cca 28 mm (maximum) Tloušťka cca 15 mm
  • Materiál rukojeti: dřevo 
  • Kvalitní kuchyňský nůž
  • Vše pro kvalitní péči o tento nůž naleznete zde

*Vzhledem k tomu, že se jedná o ručně kovaný výrobek řemeslníky, mohou se u každého výrobku vyskytnout drobné rozdíly ve velikosti.

O materiálu VG-10

 je příborová nerezová ocel vyráběná v Japonsku. Název znamená V Gold 10 („zlato“ znamená vysokou kvalita), jelikoš kin znamená v japonštině „zlato“ je někdy tato ocel značena V-Kin-10. Jedná se o nerezovou ocel s vysokým obsahem uhlíku obsahující 1 % uhlíku, 15 % chrómu, 1 % molybdenu, 0,2 % vanadu a 1,5 % kobaltu. VG-10 byla původně využívana především pro výrobu japonských kuchyňských nožů, později si ale našela využití i u sportovních, outdorových nožů. Např. známé Spyderco a Kizer vyrobily některé ze svých nejoblíbenějších modelů z VG-10, také Fällkniven používá laminovanou VG-10 v mnoha svých nožích. SOG dokonce kategorizuje VG-10 jako nejkvalitnější čepelovou ocel!

Konstrukce čepele nože 

Jedná se o třívrstvou konstrukci z nerez materiálů, nůž tak nepodléhá korozi. Mezi vnější vrstvy z laminované (10 vrstev) nerezové ocele damaškového vzoru je vložena špičková nerezová ocel VG -10, která má vysokou tvrdost a vynikající odolnost proti opotřebení. Čepel tohoto nože není, jak je tomu u levných nožů, strojově vysekávána z ocelových plátů. Zde je použito kladivo a um Shigehiro kovářů .Tři vrstvy jsou v kovářské výhni tradičními metodami a v několika krocích spojeny. Výsledkem je nůž jehož vlastnosti jsou výrazně zlepšeny, jeho čepel skvěle drží ostří  a má vysokou odolnost proti opotřebení. Důkazem kovářského zpracování je silnější tloušťka čepele u rukojeti a tenčí směrem k řezné hraně.)