Tým NIWA.cz přeje všem v této nelehké době optimistickou mysl a především pevné zdraví!

Kuchyňský nůž Shigehiro Gyuto 210mm - damaškový vzor


Originální japonské výrobky

Tento kuchyňský nůž zaujme na první pohled krásným damaškovým vzorem. Jeho čepel je vyrobena z vysoce kvalitní nerezové ocele VG-10. Nádherný damaškový vzor na povrchu čepele, který vypadá jako rozpitý inkoust vzniká tradičními metodami rukama kováře Shigehiro. Kuchyňský nůž Shigehiro v sobě spojuje nejen ostrost a odolnost proti otěru, ale i krásu, ... není nože stejného vzoru. Tento všestranný kuchyňský nůž typu Gyuto o délce čepele 21cm je vhodný především pro krájení masa, ryb, zeleniny ovoce či bylinek. Více

Kód produktu: P00347Doprava a platba

242,30 € s DPH

Skladem
pc
Originální japonské výrobky

Tento kuchyňský nůž zaujme na první pohled krásným damaškovým vzorem. Jeho čepel je vyrobena z vysoce kvalitní nerezové ocele VG-10. Nádherný damaškový vzor na povrchu čepele, který vypadá jako rozpitý inkoust vzniká tradičními metodami rukama kováře Shigehiro. Kuchyňský nůž Shigehiro v sobě spojuje nejen ostrost a odolnost proti otěru, ale i krásu, ... není nože stejného vzoru. Tento všestranný kuchyňský nůž typu Gyuto o délce čepele 21cm je vhodný především pro krájení masa, ryb, zeleniny ovoce či bylinek. Více

Kód produktu: P00347Doprava a platba

    Kuchyňský nůž Shigehiro Gyuto 210mm - damaškový vzor

    • Originál japonský kuchyňský nůž
    • Typ nože: Gyuto  (všestranný typ vhodný především pro krájení masa, ryb, zeleniny ovoce i bylinek)
    • Čepel: oboustranný úkos 
    • Materiál čepele: Jádro tvoří vysoce kvalitní nerezová ocel VG-10, která je oboustranně opatřená vrstvou z měkké vrstvené nerez ocele s  krásným a jedinečným damaškovým vzorem
    • Nerezová ocel nepodléhá korozi, péče o nůž je tak méně náročná.
    • Celková  délka nože : 340 mm
    • Váha: 165g
    • Délka čepele: 210 mm
    • Max. šířka čepele: 49 mm 
    • Tloušťka čepele: cca 2,5 mm 
    • Rukojeť: Délka cca 130 mm, Šířka cca 29 mm (maximum) Tloušťka cca 15 mm
    • Materiál rukojeti: dřevo 
    • Kvalitní kuchyňský nůž
    • Vše pro kvalitní péči o tento nůž naleznete zde

    *Vzhledem k tomu, že se jedná o ručně kovaný výrobek řemeslníky, mohou se u každého výrobku vyskytnout drobné rozdíly ve velikosti.

    Typ japonského nože Gyuto

    Gyuto se doslovně překládá jako 'Kravská čepel' a jak název napovídá, tento nůž byl původně používán pro zpracovávání velkých kusů často hovězího masa. Díky jeho skvělé konstrukci se však z něj stal všestranný pomocník v kuchyni. Dá se říci, že Gyuto je japonskou verzí západního šéf kuchařského nože. Gyuto je nůž s délkou čepele od 180 – 300mm. Jeho čepel je dostatečně vysoká pro oporu prstů při krájení, je poměrně tenká a velmi ostrá. Díky svému tvaru, kdy se hřbet čepele a ostří postupně zužuje do špičky, lze  provádět řadu technik řezání. Mírně zakřivená hrana ostří umožnuje krájení i houpavým pohybem. Pro detailní řezání se zase skvěle hodí úzká špička. Své uplatnění tak nalézá nejen při krájení masa, ale také ovoce, zeleniny, ryb či bylinek.

    O materiálu VG-10

     je příborová nerezová ocel vyráběná v Japonsku. Název znamená V Gold 10 („zlato“ znamená vysokou kvalita), jelikoš kin znamená v japonštině „zlato“ je někdy tato ocel značena V-Kin-10. Jedná se o nerezovou ocel s vysokým obsahem uhlíku obsahující 1 % uhlíku, 15 % chrómu, 1 % molybdenu, 0,2 % vanadu a 1,5 % kobaltu. VG-10 byla původně využívana především pro výrobu japonských kuchyňských nožů, později si ale našela využití i u sportovních, outdorových nožů. Např. známé Spyderco a Kizer vyrobily některé ze svých nejoblíbenějších modelů z VG-10, také Fällkniven používá laminovanou VG-10 v mnoha svých nožích. SOG dokonce kategorizuje VG-10 jako nejkvalitnější čepelovou ocel!

    Konstrukce čepele nože 

    Jedná se o třívrstvou konstrukci z nerez materiálů, nůž tak nepodléhá korozi. Mezi vnější vrstvy z laminované (10 vrstev) nerezové ocele damaškového vzoru je vložena špičková nerezová ocel VG -10, která má vysokou tvrdost a vynikající odolnost proti opotřebení. Čepel tohoto nože není, jak je tomu u levných nožů, strojově vysekávána z ocelových plátů. Zde je použito kladivo a um Shigehiro kovářů .Tři vrstvy jsou v kovářské výhni tradičními metodami a v několika krocích spojeny. Výsledkem je nůž jehož vlastnosti jsou výrazně zlepšeny, jeho čepel skvěle drží ostří  a má vysokou odolnost proti opotřebení. Důkazem kovářského zpracování je silnější tloušťka čepele u rukojeti a tenčí směrem k řezné hraně.)