Tým NIWA.cz přeje všem v této nelehké době optimistickou mysl a především pevné zdraví!

Kuchyňský nůž Motokane Sashimi Kurouchi 210


Originální japonské výrobky

Kuchyňský nůž Motokane Sashimi Kurouchi 210 vykovali zkušení mistři kováři Motokane ze slavné japonské řemeslné oblasti Tosa. Je proveden ve stylu Korouchi, pro který je charakteristický černý, hrubý vzhled nebroušené části čepele. Nůž je vykován ze špičkové japonské Aogami ocele No.1, která obsahuje vysoký obsah uhlíku. Tvrdost je úctyhodných HRC 63 +/- 1. Ostří je tvořeno dvojitým úkosem, nůž je tak vhodný pro leváky i praváky. Typ tohoto nože je Yanagiba (Sashimi), což je v Japonsku oblíbený nůž především na plátkování syrových ryb pro pokrmy Sashimi či Sushi. Více

Kód produktu: P00202Doprava a platba

107 € s DPH

Skladem
pc
Originální japonské výrobky

Kuchyňský nůž Motokane Sashimi Kurouchi 210 vykovali zkušení mistři kováři Motokane ze slavné japonské řemeslné oblasti Tosa. Je proveden ve stylu Korouchi, pro který je charakteristický černý, hrubý vzhled nebroušené části čepele. Nůž je vykován ze špičkové japonské Aogami ocele No.1, která obsahuje vysoký obsah uhlíku. Tvrdost je úctyhodných HRC 63 +/- 1. Ostří je tvořeno dvojitým úkosem, nůž je tak vhodný pro leváky i praváky. Typ tohoto nože je Yanagiba (Sashimi), což je v Japonsku oblíbený nůž především na plátkování syrových ryb pro pokrmy Sashimi či Sushi. Více

Kód produktu: P00202Doprava a platba

Kuchyňský nůž Motokane Sashimi Kurouchi 210

  • Originál japonská tradiční výroba
  • Ručně kovaný zkušenýmy mistri kováři ze slavné  oblasti TOSA 
  • Typ nože:  Yanagiba (Sashimi)Více o typech japonských nožů najdete na našem blogu! )
  • Čepel: oboustranný úkos  - vhodné pro praváky i leváky
  • Materiál čepele: Hitachi Yasugi Aogami ocel No.1,  obsahuje vysoký obsah uhlíku s vrdostí  HRC 63 +/- 1
  • Celková  délka nože: 345 mm
  • Délka čepele : 210 mm
  • Šířka čepele:  mm
  • Tloušťka čepele: 3 mm
  • Váha: 120 g
  • Vzhled čepele: Kurouchi (více viz. níže)
  • Délka rukojeti: 130 mm
  • Tvar rukojeti: oválný průřez
  • Materiál rukojeti: dřevo OŘECH
  • Tento velmi kvalitní kuchyňský nůž pro vhodný k filetování, krájení plátků ze syrových ryb ale i vařeného masa (příprava pokrmu sashimi, sushi, ..)
  • Tento nůž je vyrobený z velmi kvalitní vysoko uhlíkové ocele, která snadno zreziví. Proto jej hned po použití osušte a ideálně čepel opatřete kaméliovým olejem. Vše pro kvalitní péči o tento nůž naleznete zde

Nože Yanagiba (Sashimi) se používají především ke krájení vykostěných rybích filé pro pokrmy sashimi a sushi, lze je ale také použít k filetování malých, až středně velkých ryb. Často se také používají k stahování ryb z kůže. Úzká čepel a relativně ostrý úhel ostří, výrazně snižují úsilí potřebné k proříznutí ingrediencí. Dlouhá čepel taktéž umožňuje krájet rybu jediným tahem. Kombinace techniky řezání, ostrého úhlu ostří a ostré hrany má za následek velmi malé buněčné poškození na povrchu. To je zvláště důležité u pokrmů, kde se ryby konzumují syrové, protože to pomáhá zachovat původní chuť a strukturu ryb. 
Yanagiba lze přeložit jako „vrbová čepel“, což je přirovnání, které dokonale popisuje dlouhou a štíhlou čepel ve tvaru listu. Nůž se také někdy nazývá Shobu, protože čepel připomíná kopinaté listy kosatce.

Co je Kurouchi? .. styl finálního povrchu. Pro někoho může sice působit nedokončeným dojmem. Avšak není tomu tak, jde totiž o tradiční kovářskou úpravu, jejímž výsledkem je rustikální povrch, který se vyznačuje hrubým, černým povrchem s drobnými zbytky ručního kování. Tato úprava je zajímavá nejen esteticky, ale také z praktického hlediska, minimalizuje totiž reaktivitu na korozi náchylnou uhlíkovou ocel. Protože Kurouchi je kovářský povrch, který využívá mnoho kováren, existují velké rozdíly v provedení i odolnosti. Ti kdo najdou zalíbení v Korouchi, obdivují drsný neuhlazený vzhled s viditelnými autentickými stopami zpracování rozžhaveného kovu mistrem kovářem. Korouchi dodává nástroji zaručenou originalitu, nelze totiž vyrobit zcela stejný. Na základě používání se bude Kurouchi povrch částečně měnit, respektive vyvíjet. Váš nástroj tak získá svoji unikátní patinu, čímž se stane uživateli ještě více osobním. 

Pozor, tato kovářská povrchová úprava má však jen určitý stupeň odolnosti. Pokud jej chcete zachovat nepoužívejte k čištění abrazivní materiály a prostředky!