Tým NIWA.cz přeje všem v této nelehké době optimistickou mysl a především pevné zdraví!

Kuchyňský nůž Motokane Deba Kurouchi 180 (Butcher)


Originální japonské výrobky

Tento ručně kovaný nůž vyrobili zkušení mistři kováři ve slavné japonské řemeslné oblasti Tosa. Je proveden ve stylu Korouchi, pro než je charakteristický hrubý z části neopracovaný vzhled. Čepel tohoto krásného nože je vykována ze špičkové japonské Aogami ocele No.1, která obsahuje vysoký obsah uhlíku. Tvrdost je tak úctyhodných HRC 63 +/- 1. Celková délka nože je 320 mm a délka čepele je 180 mm, přičemž váha je pouhých 388 g. Ostří čepele je tvořeno dvojitým úkosem, je tak vhodné pro leváky i praváky. Tento typ nože je ideální ke krájení ryb vč. tenkých kostí, kuřecího masa ale i dalších surovin. Více

Kód produktu: P00201Doprava a platba

174,40 € s DPH

Není skladem Sledovat dostupnost
pc
Originální japonské výrobky

Tento ručně kovaný nůž vyrobili zkušení mistři kováři ve slavné japonské řemeslné oblasti Tosa. Je proveden ve stylu Korouchi, pro než je charakteristický hrubý z části neopracovaný vzhled. Čepel tohoto krásného nože je vykována ze špičkové japonské Aogami ocele No.1, která obsahuje vysoký obsah uhlíku. Tvrdost je tak úctyhodných HRC 63 +/- 1. Celková délka nože je 320 mm a délka čepele je 180 mm, přičemž váha je pouhých 388 g. Ostří čepele je tvořeno dvojitým úkosem, je tak vhodné pro leváky i praváky. Tento typ nože je ideální ke krájení ryb vč. tenkých kostí, kuřecího masa ale i dalších surovin. Více

Kód produktu: P00201Doprava a platba

Kuchyňský nůž Motokane Deba Kurouchi (Butcher)

  • Originál japonská tradiční výroba
  • Ručně kovaný zkušenýmy mistri kováři ze slavné  oblasti TOSA 
  • Typ nože: Deba ( Více o typech japonských nožů najdete na našem blogu! )
  • Čepel: oboustranný úkos  - vhodné pro praváky i leváky
  • Materiál čepele: Hitachi Yasugi Aogami ocel No.1,  obsahuje vysoký obsah uhlíku s vrdostí  HRC 63 +/- 1
  • Celková  délka nože: 320 mm
  • Délka čepele: 180 mm
  • Šířka čepele: 56 mm
  • Tloušťka čepele: 9 mm
  • Váha: 388 g
  • Vzhled čepele: Kurouchi (více viz. níže)
  • Délka rukojeti: 133 mm
  • Tvar rukojeti: oválný
  • Materiál rukojeti: dřevo OŘECH
  • Tento velmi kvalitní kuchyňský nůž je ideální ke krájení ryb vč. tenkých kostí, kuřecího masa, ale i dalších surovin.
  • Tento nůž je vyrobený z velmi kvalitní vysoko uhlíkové ocele, která snadno zreziví. Proto jej hned po použití osušte a ideálně čepel opatřete kaméliovým olejem. Vše pro kvalitní péči o tento nůž naleznete zde

Co je Kurouchi? .. styl finálního povrchu. Pro někoho může sice působit nedokončeným dojmem. Avšak není tomu tak, jde totiž o tradiční kovářskou úpravu, jejímž výsledkem je rustikální povrch, který se vyznačuje hrubým, černým povrchem s drobnými zbytky ručního kování. Tato úprava je zajímavá nejen esteticky, ale také z praktického hlediska, minimalizuje totiž reaktivitu na korozi náchylnou uhlíkovou ocel. Protože Kurouchi je kovářský povrch, který využívá mnoho kováren, existují velké rozdíly v provedení i odolnosti. Ti kdo najdou zalíbení v Korouchi, obdivují drsný neuhlazený vzhled s viditelnými autentickými stopami zpracování rozžhaveného kovu mistrem kovářem. Korouchi dodává nástroji zaručenou originalitu, nelze totiž vyrobit zcela stejný. Na základě používání se bude Kurouchi povrch částečně měnit, respektive vyvíjet. Váš nástroj tak získá svoji unikátní patinu, čímž se stane uživateli ještě více osobním. 

Pozor, tato kovářská povrchová úprava má však jen určitý stupeň odolnosti. Pokud jej chcete zachovat nepoužívejte k čištění abrazivní materiály a prostředky!